Könnyed vacsora bármikor. Ez még egy diétásabb étrendbe is beilleszthető, és hamar el is készül.
Hozzávalók:
3 piros kaliforniai paprika
3 sárga kaliforniai paprika
10 dkg hámozott mandula
késhegynyi cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
fél dl olívaolaj
só, bors
2 doboz grill sajt
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 220°, grill fokozat
A paprikák magját eltávolítom, majd meggrillezem a sütőben kb 15-20 perc alatt. Kiveszem, tálba teszem és fóliával lefedem, így pár perc múlva könnyen lehúzható lesz a héja. Miután meghámoztam felcsíkozom, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal és megszórom petrezselyemmel valamint bazsalikommal.
A paprika sülése alatt száraz serpenyőben megpirítom a mandulát, amit összekeverek egy csipet cayene borssal. Az aprított zöldfűszereket botmixerrel pürésítem az olívaolajjal, így egy krémet kapok, melyet majd tálaláskor használok.
A sajtot felszeletelem és forró serpenyőben szintén meggrillezem az utolsó pillanatban, a salátára rendezem és meglocsolom a zöldfűszeres krémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése