2017. szeptember 20., szerda

Olasz kenyérlepény friss ricottával, mortadellával és olívával 112/1.

Egy klassz vacsoraötlet amivel villoghatunk vendégeinknek, de mégse kell órákat tölteni hozzá a konyhában.

Hozzávalók:
10 dkg búzadara
25 dkg liszt
10-12 g szárított élesztő
2 ek. kefír
1 ek. cukor
1 kk. só
2 ek. olívaolaj+a tálaláshoz
1,2-1,5 dl langyos víz
2-3 csipet kakukkfű
15 dkg ricotta
20 dkg mortadella 
2 marék rukkola
3-4 ek. pesto
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési hőfok: grill 200-220° 


A tészta összegyúrásával kezdem: egy dagasztógép edényébe öntöm a búzadarát, a lisztet, közepébe jöhet a cukor, az élesztő, a kefír és ezeket villával összekeverem, lazán összedolgozom és adok hozzá egy kevés vizet. Amikor tejfölsűrűségű a massza a liszt közepén akkor elkezdem dagasztani a tésztát. Keverés közben hozzáadom az olívaolajat és a sót, valamint a maradék vizet és alaposan kidagasztom, majd hagyom duplájára kelni, ami 2-2,5 órába telik. Ha megkelt, lisztezett felületen négybe vágom (én hat lepényt készítettem belőle), bucikat gyúrok belőle, letakarom és duplájára kelesztem a bucikat. A sütőt maximum fokozatra állítom és belehelyezek egy kerámiaedényt, pl piteformát, ennek a tetején sütöm meg a pizzaformájúra nyújtott korongokat, amiket sütés előtt megszórok sóval és kakukkfűvel és pár perc alatt készre sütök.
Meglocsolom olívaolajjal, rámorzsolom a ricottát, pár levél rukkolát, mortadellát és adok rá egy kevés pestót.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése