2017. szeptember 26., kedd

Langyos sült spárgasaláta mozzarellával 114/1.

Ez egy olyan páros sajnos megint amit nehéz összehasonlítani: desszert és könnyed vacsora, de nekem mind a kettő ízlett, viszont a vacsi nekem jobban tetszett, csak most még elég nehéz lesz spárgát szereznetek, de remélem emiatt várni fogjátok a spárga szezont, illetve ha jól keresitek találtok, én néha a Lidl-ben vagy a Sparban szoktam látni.

Hozzávalók:
50 dkg apró szemű újburgonya 
1 csomag zöld spárga
12 gerezd fokhagyma héjastul
olívaolaj
só, bors
25 dkg koktélparadicsom
2 szívsaláta
1 citrom reszelt héja
5 dkg fekete olajbogyó
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
2 mozzarella

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 220°


A krumplit félbe vagy negyedekbe vágom mérettől függően, összeforgatom az olívaolajjal, fokhagymákkal, sóval, borssal és egy sütőpapírral bélelt tepsire szórom és 35 percig előmelegített sütőben sütöm. 
A zöld spárgának letöröm a szárát, azt a részt ami fásnak tűnik és amikor a krumpli sütéséből már letelt 20 perc, akkor mellé szórom a spárgát. A megsült zöldségeket összekeverem a félbevágott paradicsommal, a sült fokhagymákkal, a reszelt citromhéjjal, olajbogyóval és az aprított zöldfűszerekkel, majd beleforgatom a levelekre szedett szívsalátát is. 
Egy nagy lapos tálra rendezem, a tetejére rátépkedem a mozzarellát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése