2015. október 7., szerda

Francia mustáros nyúlragu 30/2.

A nyuszinak a másik felét Mautner Zsófi receptje alapján készítettem el. Ez sokkal finomabb volt, de attól még nem fogok minden hétvégén nyulat készíteni, de akik bevállalósak, azok próbálják ki bátran, mert megéri megkóstolni, lehet valakinek jobban fog ízleni mint nekünk.
Az itthoni szavazás alapján ez nyert, így az állás jelenleg Széll Tamás javára 21-18.

Hozzávalók:
10+5 dkg vaj
1 nyúl
só, bors
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl fehérbor
2 nagy csipet kakukkfű
3 ek. magos mustár
3 ek. dijoni mustár
3 dl alaplé
3 dl főzőtejszín


Egy nagy edényben felolvasztok 10 dkg vajat. A nyúlhúst darabokra vágom, sózom és borsozom, majd a habzó vajon mindkét oldalát megpirítom és kiszedem őket. A megmaradt vajon megpirítom a kétféle aprított hagymát. Fűszerezem a kakukkfűvel, felöntöm a borral, és beforralom a felére. Hozzáadom a kétféle mustárt és az alaplevet, majd visszateszem bele a nyúldarabokat és fedő alatt 45 perc alatt puhára főzöm. Amikor elkészült, hozzáadom a tejszínt, és addig főzöm, amíg besűrűsödik, majd az 5 dkg vajjal gazdagítom és főtt burgonyával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése