2015. október 28., szerda

Baconös sült spárga mimózatojással 32/2.

A másik sprágás recept. Ebben jobban dominál a spárga, ezért anélkül ezt nem lehet elékszíteni, de a receptet érdemes eltenni tavaszra, higgyetek nekem.
A verseny állása jelenleg, mivel ezt a hetet Széll Tamás nyerte, az ő javára most 22-19.

Hozzávalók:
1 kg zöld spárga
10 dkg csíkozott bacon
5 dkg vaj
olívaolaj
csipetnyi cukor
só, bors
8 (8 perces) tojás
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
fél citrom leve
szerecsendió 

A spárgát megtisztítom, majd olajjal és olvasztott vajjal meglocsolva, sóval, borssal és cukorral megszórva 200°-on 15 perc alatt roppanósra sütöm.
A bacont serpenyőben ropogósra sütöm, a főtt tojásokat apróra vágom, összekeverem a barnított vajjal, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, citromlével és szerecsendióval. Az egészet a forró spárgára halmozom és megszórom a baconnel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése