2015. október 30., péntek

Töltött paprika zelleres paradicsomszósszal és olívás tört burgonyával 33/2.

Íme az a bizonyos töltött paprika. Finom volt, de nem éreztük, hogy extra lenne ez, így a győztes ebből a párosból Mautner Zsófi lett.
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 22-20.

Hozzávalók:
50 dkg darált sertés hús
4 dkg rizs
7 dkg víz
1 tojás
1 fej fokhagyma
2 ek. pirospaprika
1-2 csipet őrölt kömény
6 paprika
2 szál szárzeller
3 paradicsom
1 zellergumó
1 répa
1 hagyma
1 csokor petrezselyem
1 db 15 cm-es póréhagyma
1-2 ek.sűrített paradicsom
30 dkg burgonya
20 szem fekete olívabogyó 
1 dl olívaolaj
csipetnyi cukor


Kevés rizst olajon megpirítok, sózom majd leöntöm forrásban lévő vízzel, lefedem és alacsony fokozaton pergősre párolom. Amikor kész tányérra terítem és kihűtöm.
A húst elkeverem a rizzsel, a tojással, a paprikával, az aprított petrezselyemmel, egy gerezd reszelt fokhagymával, a köménnyel, majd sózom. A tölteléket betöltöm a paprikába, majd forró serpenyőben a töltelékes végeket megpirítom és félre teszem.
Az apróra vágott zellert, szárzellert és hagymát olívaolajon lepirítom, hozzáadok 4-5 gerezd félbe vágott fokhagymát, összekötözött petrezselyem és póréhagyma szárat, fél répát, héj nélküli kockázott paradicsomot és 1-2 ek. paradicsompürét. Néhány percig pirítom és 1 ek. fűszerpaprikával ízesítem. Beleteszem a töltött paprikákat és annyi vízzel öntöm fel, hogy a paprikákat 1-2 cm-el ellepje. Sózom, cukrozom, majd 30 perc alatt puhára főzöm. Ha kész, kiemelem a paprikákat, a répát, a petrezselymet és a szószt simára mixelem, visszateszem a paprikákat és félre teszem tálalásig.
A burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben 15 perc alatt puhára főzöm. Leszűröm, villával összetöröm és olívaolajjal meglocsolom, majd hozzáadom a durvára vágott fekete olajbogyót.
Egy mélyebb tányér aljába teszem a burgonyát, ráhelyezem a töltött paprikát, köré kanalazom a zelleres paradicsomszószt, majd megszórom aprított zellerzölddel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése