2015. október 5., hétfő

Mini pulykafasírtos tekercs zöldfűszeres túróval 29/2.

Íme a töltött karalábé párja. Ez a fasírttekercs egy kiadósabb vacsora is lehet, de én ebédre készítettem. Ha valaki nem tud meleg ebédet enni, mert egész nap rohannia kell, akkor ezt előző este elkészítheti, reggel esetleg egy kicsit rámelegíthet, és alufóliába csomagolva magával viheti, ami még lehet langyos is marad és mégis kiadósabb ebéd egy szendvicsnél.
A töltött karalábé se volt rossz, a kapormártás volt kicsit tömény és sok, de ez a recept veri egyértelműen, így az állás jelenleg Széll Tamás javára 21-17.

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 tojás
fél csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
negyed citrom reszelt héja
chilipor vagy cayenne bors
só, bors
4 ek. olívaolaj
4 tortilla lap
1 avokádó
kevés rukkola, vagy bármilyen más saláta
4 paradicsom 
túrókrém:
25 dkg cottage cheese
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
1 csokor kapor


A fasírthoz összekeverem a darált húst, a tojást, egy tk. olívaolajat, finomra aprított petrezselymet, reszelt fokhagymát és citromhéjat, valamint a chilit. Sózom és borsozom, majd diónyi gombócokat formálok belőle és serpenyőben olívaolajon megsütöm őket. Kikeverem a túrót az aprított zöldfűszerekkel. 
A tortillákat megkenem a túróval, szeletelt avokádót helyezek rá, egy kevés rukkolát, felkarikázott paradicsomot, majd a húsgolyókat és szorosan feltekerem, majd keresztben ketté vágom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése