Sajnos ez a recept is az eper szezonban íródott és készült is részemről, de a publikáláshoz csak most jutottam el, viszont ezt fagyasztott eperből biztosan el lehet készíteni, úgyhogy javaslom próbáljátok ki, akár most hétvégén.
Ez a desszert bizonyult számunkra finomabbnak, így az állás jelenleg Széll Tamás javára 21-19.
Hozzávalók:
4 dl 2,8%-os tej
fél kk. só
5 dkg cukor
1 vanília rúd magjai
12 g zselatinpor
4 dl joghurt
2 ek. méz
1 citrom reszelt héja
eperraguhoz:
50 dkg eper
2 ek. méz
1 lime leve és héja
8 levél bazsalikom
5 dkg hámozott pisztácia
A tejet forráspontig melegítem a sóval, a cukorral és a vaníliával. A zselatint 4 evőkanál langyos vízbe szórom, amíg kissé megszívja magát, majd a forró tejhez adom és elkeverem. A joghurtot csomómentesre keverem a mézzel és a citromhéjjal, lassan hozzáöntöm a tejet és tálkákba, vagy poharakba adagolom, amiket minimum 6 órára hűtőbe teszek, de legjobb egy egész éjszakára.
Az eper felét leturmixolom és átpasszírozom, majd hozzáadom a lime levét és reszelt héját, valamint a mézet. Összeforgatom az eper másik felével amit feldaraboltam, majd megszórom a bazsalikommal és a panna cotta tetejére kanalazom. Durvára vágott pisztáciával díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése