2017. szeptember 19., kedd

Fűszeres húsragu sütőtökkel és sajttal

Orvosi előírásra változtatunk étrendünkön. Eddig se gondolom, hogy tőlem akár a családom, akár a barátaink, akár bárki aki evett már a főztömből nagyon zsíros ételeket szokhatott meg, de most a szénhidráttartalomra és a mennyiségre nagyon oda fogunk figyelni egy jó darabig. 
Elővettem a régebbi és azóta is folyamatosan járó Nők Lapja Konyha magazinjaimat, melyben a Dolce Vita Blog szerzője ajánl egy-egy egész napi menüt, ezekből szemezgetek. Ezek a receptek mindig 2 főre szólnak majd, de nekünk általában egy adag még szokott maradni belőle.
Reggelire zabkását eszünk, vagy turmixot iszunk kókusztejjel, tízóraira és uzsonnára gyümölcs, ebédre és vacsorára egy-egy 160 gramm diétás recept.

A 160 grammos diéta lényege, hogy naponta legfeljebb 160 grammnyi szénhidrátot fogyaszthatunk el az alábbi megoszlásban: reggelire 30, tízóraira és uzsonnára 20-20, ebédre 50 és vacsorára 40 gramm.

Hozzávalók:
1 vöröshagyma
olívaolaj
40 dkg darált sertás-marhahús vegyesen
1 ek. őrölt pirospaprika
2 ek. curry fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsomszósz
40 dkg (tisztítva mérve) sütőtök
5 dkg sajt

Elkészítési idő: 45 perc
Szénhidráttartalom: 32 gramm/adag


A felaprított hagymát az olajon üvegesre dinsztelem, majd hozzáadom a húst és lepirítom. Fűszerezem sóval, paprikával, curryvel, fokhagymával. Belekeverem a paradicsomszószt és 1 dl vizet is, majd takarékon még kb 15 percig lefedve puhára párolom.
A sütőtököt meghámozom és kb 1-1 cm-es kockákra felvágom, majd egy serpenyőben úgy, hogy ne fedjék egymást, kevés olívaolajon megsütöm őket. Tálaláskor a sütőtökre szedem a húsragut és megszórom reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése