2017. szeptember 4., hétfő

Házi cseresznyelekvár 106/2.

Akik rendszeresen olvasgatjátok ezt a blogot, tudhatjátok, hogy nagyon szeretek lekvárokat főzni, nálunk itthon már évek óta nem volt bolti lekvár. Cseresznyét még nem használtam lekvárnak, de idén kétfélét is készítettem belőle, az egyik ez a darabos cseresznyelekvár volt.

Hozzávalók:
1,5 kg cseresznye
75 dkg zselésítő cukor
1 citrom leve

Elkészítési idő: 60 perc + 1 éjszaka állás + száraz dunszt

A cseresznyét kimagozom - az egész lekvárban ez a legnehezebb feladat :) -. Egy tálba teszem a cseresznyét, a cukrot, a citromot és a gézlapba kötött magokat (nem szükséges az összes magot beletenni, de azért legyen bőven).
Lefedve 12 órát állni hagyom, másnap leszűröm, a magokat kidobom. A levet felforralom, beleteszem a cseresznyét és addig főzöm, amíg ráncosodni kezd, majd steril üvegekbe töltöm és száraz dunsztban kihűtöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése