Édes ételt ebédre ritkán készíthetek, mert azt általában desszertnek tekinti a család, de azért töretlenül próbálkozom. Ez a grízfelfújt hasonló a rizsfelfújthoz, de valóban kell hozzá a felvert tejszínhab, az könnyít a tömörségén.
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű formához:
8 dl tej
6 dkg cukor
10 dkg gríz
3 dkg vaj
3 tojás szétválasztva
fél citrom reszelt héja
30 dkg őszibarack (ez a magozott mennyiség) felkockázva
4 dl hideg habtejszín felverve
Elkészítési idő: 25 perc+25-30 perc sütés
Sütési hőfok: 170°
Egy sűrű tejbegrízt készítek: felforralom a tejet, hozzáadom a grízt és a cukrot és puhára főzöm a grízt, majd belekeverem a vajat, a tojássárgákat és a citromhéjat. Végül beleforgatom a felvert fehérjékből készült habot és a barackot.
Vastagon kivajazott hőálló tálba öntöm, majd kb. fél óra alatt megsütöm. Felvert tejszínnel és kockázott barackkal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése