2017. szeptember 15., péntek

Faszénen grillezett pácolt csirkecomb és -mell grillzöldségekkel 108/1.

Ezt a receptet nem nagyon mondanám ördöngös feladatnak, nem is inkább recept, inkább összeállítás, hiszen már pácolt húst kellett vennem hozzá. Használjátok ki a nyárvégi hétvégéket és grillezzetek még egy utolsót.

Hozzávalók:
50 dkg pácolt csirkemell
50 dkg pácolt csirkecomb
3 cukkini kétujjnyi szeletekre vágva
3-3 piros és sárga húsú paprika félbe vágva 
3 lila hagyma cikkekre vágva
3 vöröshagyma cikkekre vágva
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors, csipet cukor
2 fejes saláta
2 citrom
4-5 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem

Elkészítési idő: 2 óra


A zöldségeket egy nagy tálba helyezem és összeforgatom kevés olívaolajjal, pár csepp citromlével, sóval, cukorral.
Faszénnel feltöltöm a grillt, begyújtom, majd 15-20 percet várok, amíg parázs lesz belőle és szépen eloszlik. Felpakolom a húsokat (amennyiben csontos a comb, azt már 5-6 perccel előbb érdemes feltenni a tűzre) és a zöldségeket, majd 5 perc után nagyjából megfordítom a hússzeleteket, majd újra ennyi ideig sütöm a másik felét is. 
A zöldségekhez készítek egy pácot: olívaolajat, citromlevet, reszelt fokhagymát, petrezselymet keverek össze, amit végül borsozok is.
Amikor minden elkészült, csak tálalni kell :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése