2017. szeptember 21., csütörtök

Rizskoch málnaöntettel 110/1.

Már elég régen volt édes recept ebéd gyanánt, és ez se most készült, mert a diétásabb étrendbe ez nem férne bele, de azért még nyárbúcsúztató gyanánt, fagyasztott málnából készítse el bárki, akinek kedve van hozzá. Bár több rizskoch recept is van a blogon, ez most Mautner Zsófitól származik. Ilyen hideg időben amúgy is jár egy kis édes kényeztetés! :)

Hozzávalók:
30 dkg rizs
1 l tej
2 dl víz
1 kk. só
1 vaníliarúd kikapart magja
15+5 dkg cukor
3+2 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
6 tojás
1 zacskó fagyasztott málna (40 dkg)
1 citrom leve
5 dkg porcukor

Elkészítési idő: 90 perc+hűtés
Sütési hőfok: 190°


A rizst átöblítem, majd a tejjel és a vízzel felteszem főni. Hozzáadom a sót és a vaníliát (magokat és a rudat is) és közepes lángon gyakran megkeverve kb. 25 perc alatt puhára főzöm. Hozzákeverem a cukrot és a vajat, a citrom héját valamint a mazsolát, a vaníliarudat kiveszem. Szoba hőmérsékletűre hűtöm a masszát, majd jöhetnek bele a tojássárgák és a felvert tojásfehérje is óvatosan, melyhez hozzáadom előtte még a maradék cukrot.
Egy hőálló tálat kibélelek sütőpapírral, kivajazom és beleöntöm a masszát, majd 45 percig sütöm. A málnaszószhoz botmixerrel pürésítem a málnát, hozzáadom a citrom levét és a porcukrot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése