2017. szeptember 30., szombat

Kiterített csirke paprikás joghurtos pácban uborkasalátával 111/1.

Könnyű ebéd: hús salátával, és nagyon hamar elkészíthető, bárki vágjon bele bátran. Mi ezt még a nagy nyári melegben fogyasztottuk, de szerintem ez bármikor aktuális.

Hozzávalók:
1 csirke
só, bors
2,5 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 kk. őrölt kömény 
1 tk. pirospaprika
2 ek. olívaolaj
uborkasalátához:
2 kígyóuborka
1 lilahagyma
0,6 dl ecet
4 dkg cukor
1 tk. só
1,2 dl langyos víz 

Elkészítési idő: 60 perc+pihentetés
Sütési hőfok: 200°


A csirkét kiterítem, azaz mellével lefelé deszkára fektetem, késsel bevágom a püspökfalattól a gerincoszlop jobb oldalán végig, majd megismételem ezt a bal oldalon is és kiemelem a gerincét. Megfordítom a csirkét és egy roppantással lelapítom. Alaposan sózom és borsozom. Összekeverem a joghurtot a fokhagymával és a fűszerekkel, majd ezzel a páccal bedörzsölöm a csirkét és egy éjszakára lefedve hűtőbe teszem. Sütés előtt picit leitatom róla a pácot, meglocsolom olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetem és 45 perc alatt megsütöm.
Az uborkát legyalulom, a hagymát félfőre vágom és ráöntöm az elkevert öntetet.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése