2016. október 9., vasárnap

Egyszerű vajas-túrós kalács kandírozott narancshéjjal 75/1.

Ezek ugyan még húsvéti desszertként voltak a sorozatban, de én az egyiket nyáron, a másikat pedig múlt hétvégén készítettem el. Ezt a kalácsot inkább reggelire ettük, mint desszertnek, de vajjal igazán finom, magában kicsit száraz.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tk. só
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
25 dkg vaj
25 dkg túró áttörve
10 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg aszalt vörösáfonya
10 dkg mazsola
porcukor a tetejére 


Összekeverem a lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a puha vajat és a túrót és elektromos habverővel összedolgozom, majd kézzel összegyúrom. Fóliába csomagolom és 1 órára hűtőbe teszem. Lisztezett felületen kinyújtom 30*20 cm-es téglalappá, megszórom az aszalt és kandírozott gyümölcsökkel, kicsit bele is nyomkodom, majd feltekerem és 180°-on 40-50 perc alatt aranyszínűre sütöm. Langyosra sütöm, majd porcukorral meghintve tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése