2016. október 27., csütörtök

Lisztmentes francia csokitorta mangókompóttal és mangó fagyival 83/1

Ismét két desszert következik, mindkettő isteni finom volt és a legjobb az volt bennük, hogy liszt egyikbe se kellett. No persze ez a nagyon csokis nem mondható diétásnak, de a másik azért egészen kímélő lesz.

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
15 dkg cukor
4 tojás
csipetnyi só
mangókompóthoz:
1 érett mangó
25 dkg eper
2 cm gyömbér
2 ek. méz
egy negyed citrom leve 
mangó fagyi


A sütőt előmelegítjük 180°-ra. Vízgőz felett egy tálban felolvasztom a csokit és a vajat, majd átöntöm egy tálba és pár perc alatt szobahőmérsékletűre hűtöm, majd hozzáadom a cukrot, a sót és egyesével a tojásokat, majd robotgéppel elkeverem. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a masszát és 25 perc alatt készre sütöm. Ekkor még lágynak fog tűnni, de mire teljesen kihűl megszilárdul, ezért érdemes lehet előző este elkészíteni. A kompóthoz felkockázom a mangót és az epret, majd összeforgatom a reszelt gyömbérrel, a mézzel és a citromlével és a mangófagyival (sorbettel) együtt a torta mellé kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése