2016. október 26., szerda

Túrós "rétes" kandírozott citrusokkal 75/2.

A második túrós desszert, ami tényleg desszert, múlt héten készült el. Nagyon jó, és könnyű, mert a krémet már előző este be lehet keverni, frissen csak a lapokat kell megsütni és összeállítani a krémet, vendégeknek is kiváló.
A párosból ez lett a győztes, így az állás Széll Tamás javára 39-30.

Hozzávalók:
5 ek. kandírozott gyümölcskocka
2 dl narancslé
1+3 dl habtejszín
6 g zselatin 24 g vízzel elkeverve
35 dkg túró
1 rúd vanília
6 dkg cukor
1 citrom leve és héja
4 ek tejföl
1 csomag réteslap
3 dkg vaj
4 ek. porcukor
12 dkg tejföl
3-4 ek porcukor

A gyümölcsöket beáztatom a narancslébe. 1 dl tejszínt felmelegítek és feloldom benne a vízzel elkevert zselatint. Hozzáadom a túrót, a vaníliamagot, a cukrot, egy csipet sót, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt. Lazán beleforgatom a leszűrt gyümölcsöket és a felvert tejszínhabot, lefóliázom és legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe teszem. 
A rétes tésztalapokat egyesével kiterítem, megkenem olvasztott vajjal, megszórom porcukorral, és ráteszem a következő lapot is, míg el nem fogy. Éles késsel négyzeteket vágok belőle, összesen 18 darabot, majd két sütőpapír között 180°-on 10-12 percig sütöm, míg aranysárga nem lesz.
A túrókrémet habzsákba töltöm egy négyzetre nyomok belőle, majd egy újabb lap, krém és még egy lap következik (3 lapból áll egy desszert). A tetejét megszórom porcukorral és édes tejföllel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése