2016. október 20., csütörtök

Sajttal-sonkával töltött ropogós csirkemellszendvics savanyított sárgarépával 80/1.

Két vacsoraötlet következik. Amikor ilyen fogások vannak a sorozatban barátainknak mindig jó dolguk van, vagy legalábbis azt mondják örülni szoktak neki. :)
Ez a szendvics igazából olyan, mintha gordon bleu-vel lenne töltve. Nem igazán rajongok a rántott ételekért, de azért néha szívesen eszek egy rántott húst vagy sajtot. Ezt nekem elég nehéz volt eltalálni, hogy mikor sült már át, mert a töltelék miatt vastagabb volt, mint egy átlagos hús, de végül csak sikerült és finom is lett.

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
12 dkg csirkemellsonka
12 dkg ementáli sajt
8 dkg liszt fűszerekkel - 1 kk. paprika, 1 kk. cayenne bors, 1 kk. fokhagymapor, 1 kk. fehérbors, 1 kk. római kömény apróra vágva 
3 tojás
2 ek. joghurt
8 dkg zsemlemorzsa
2-3 dl olaj
8 szelet kenyér
5 ek. majonéz
3 ek. magos dijoni mustár
2 marék rukkolasaláta
2 mozzarella szeletelve
savanyított répához:
3-4 répa reszelve
1 dl ecet
2 dl víz
7 dkg cukor
3 dkg mazsola
fél narancs héja


A csirkemellet hosszában 3-4 szeletbe vágom, majd kiklopfolom és sózom. két csirkemell közé teszek 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd félbehajtom, lisztbe, joghurttal elkevert tojásba és zsemlemorzsába forgatom, majd forró olajban kisütöm és hagyom kihűlni.
A répát nagy lyukú reszelőn lereszelem, felforralom az evetet, a vizet, a cukrot és a sót, majd amikor már forr, beledobom a répát és pár percig forralom, majd félrehúzom. Hozzáadom a mazsolát és a narancshéjat, majd csatos üvegbe teszem és legalább egy napig hűtőben érlelem.
A kenyeret vékonyra szelem, megkenem egy kevés mustárral ízesített majonézzel. Beleteszem a langyos csirkemellet, a salátát és a mozzarellát, majd beborítom a másik kenyérrel. Becsomagolom és a répával fogyasztom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése