Csicseriborsót még nem ettem túl gyakran, leginkább, csak humusz formájában, de nem lett a kedvencem. Ez az étel a sárgaborsó főzelékre emlékeztet ízében, egyszer érdemes megpróbálni, tényleg egyszerű és villámgyors, de azért nem ő nyert.
Széll Tamás a győztes, az állás jelenleg 41-33.
Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj
1 vöröshagyma finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
2 ek. pirospaprika
2 kk. koriander
2 dl alaplé vagy víz
2 üveg csicseriborsó
20 dkg kolbász
1 csokor petrezselyem
só, bors
4 tojás
Az olajon üvegesre párolom a hagymát és a fokhagymát, majd félrehúzom a tűzről és hozzáadom a pirospaprikát, majd a koriandert. Elkeverem és felöntöm a húslevessel. Sózom, borsozom és fedő alatt 10 percig párolom, majd jöhet a lecsepegtetett csicseriborsó, amivel már csak néhány percig főzöm. Egy serpenyőben lepirítom a kolbászt és a borsóhoz keverem és hozzáadom a felaprított petrezselymet.
Elkészítem a buggyantott tojásokat: forrásban lévő vízbe teszem őket egyenként és 3 percig benne hagyom, majd szűrőkanállal kiemelem és a csicseriborsó-paprikással tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése