2016. október 14., péntek

Tiroli spenótos-sajtos gombóc 78/2.

A második osztrák ebéd. Ezt még sose készítettem, de azt hiszem fogom még a jövőben. Nagyon szeretjük a spenótot főzelék formájában is, de így igazán extra finom volt. Persze a kifőzés során akadtak nehézségeim, de gyakorlással azt hiszem menni fog idővel.
Ez az étel lett a győztes, tehát az állás jelenleg Széll Tamás javára 40-31.

Hozzávalók:
25 dkg szikkadt kenyér
2,5 dl langyos tej
3+5 dkg vaj
3 szál újhagyma karikákra vágva
1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
80 dkg fagyasztott spenót
2 tojás
6 dkg liszt
6 dkg pikáns sajt (pl.: Bergkäse)
só, bors, szerecsendió
5 dkg ementáli sajt
10 dkg feketeerdei sonka 


A kenyeret felkockázom és ráöntöm a langyos tejet majd 10 percig állni hagyom, hogy megszívja magát. 3 dkg vajon üvegesre dinsztelem az újhagymát és a fokhagymát, rádobom a spenótot és elkeverem, majd minden folyadékot elpárolok róla. Hozzáadom a beáztatott kenyeret, a tojást, a lisztet és a sajtot. Sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem, majd nedves kézzel pingpong labda méretű gombócokat formálok és sós, forró, de nem lobogó vízben kb. 15 percig főzöm. Olvasztott vajjal, reszelt sajttal és sonkachipsszel (olívaolajon kis darabokban ropogósra sütöm) tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése