2016. október 28., péntek

Málnával sütött túrótorta 83/2.

A második édesség szerintem kicsit kímélőbbnek mondható, nekem sokkal jobban is ízlett. ez csak túró és málna, de igazából bármilyen gyümölccsel elkészíthető. A fiúknak természetesen a csokis édesség tetszett jobban, de én döntök, így ez a desszert nyert.
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 43-33.

Hozzávalók:
5-6 ek. cukor
1 dl vörösbor
40 dkg fagyasztott málna
12,5 dkg friss málna
75 dkg túró
15 dkg natúr krlsajt
0 dkg cukor
1-2 ek. liszt + 2 ek. a tésztába
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magja
50 dkg habtejszín 
6 tojás
12,5 dkg friss málna


A cukrot karamellizálom, majd hozzáadom a bort és lassan felforralom, majd belekeverem a fagyasztott málnát. Néhány percig forralom, majd forrón átpasszírozom. Amíg forró friss málnát is adok hozzá, de már nem forralom tovább.
A túrót és a krémsajtot krémesre keverem, közben adagolom hozzá a cukrot, a sót, a lisztet, a citromhéjat, a vaníliát, a tejszínt és a tojásokat. Egy tortaformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a masszát majd megszórom lisztbe hempergetett málnaszemekkel. 210°-on 40 percig sütöm. Ilyenkor forrón még nem teljesen szilárd a tészta, de langyosra hűlve már kellően megdermed, hogy szeletelni lehessen. A málnaszósszal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése