2016. október 11., kedd

Ropogós zöldség mártogatós uborkás magvas túrókrémmel 77/2.

Íme a második túrókrém. Ez is nagyon ízletes volt, csak azért lett ez a győztes, mert itt a túrókrém mellé a zöldség is extrább formában volt.
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 40-30.

Hozzávalók:
fél kígyóuborka hámozva, magozva, apróra vágva
35 dkg túró
fél citrom leve és héja
1 csokor snidling apróra vágva
1 marék olajos mag durvára vágva (mandula, mogyoró, kesudió)
1 répa csíkokra vágva
1 póréhagyma csíkokra vágva
1 cukkini csíkokra vágva
1 csomag réteslap
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 csokor petrezselyem
5-6 ek olívaolaj
só, bors

Az uborkát apró kockákra vágom, enyhén sózom. A túrót ízesítem sóval, borssal, citromlével, egy gerezd fokhagymával, a zöldfűszerekkel és a magokkal, majd a kifacsart uborkát is hozzákeverem. Egy edénybe öntöm, és a közepébe mélyedést készítek, amibe kevés olívaolajat öntök. 
A csíkokra vágott zöldségeket kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a fokhagymát és a petrezselymet, majd lehűtöm. A réteslapokat egyenként megkenem olívaolajjal és ráhalmozom vékony csíkban a zöldséget, majd szorosan feltekerem. Annyi tekercset készítek, amennyi zöldség van. A kész rudat kívül is megkenem olajjal, majd 200°-os sütőben 5-8 percig sütöm. Ha kész feldarabolom és a túrókrémmel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése