2016. október 10., hétfő

Bódvalenkei túrókrém friss zöldségekkel 77/1.

A következő két túrókrémet egy vacsora keretében készítettem el, és nagy volt a versengés :) Mindig is szerettem az efféle "kenceficéket", sokkal egészségesebbnek gondolom őket, mint a különféle felvágottakat. Nehéz volt eldönteni melyik legyen a győztes, de majd elárulom :)

Hozzávalók:
25 dkg krémes állagú túró
25 dkg juhtúró
4 ek. olívaolaj
2 dl tejföl vagy görög joghurt
2 főtt tojás apróra kockázva
2 zöld kaliforniai paprika
1 lilahagyma apróra vágva
1 paradicsom apróra vágva
1-1 csokor snidling, petrezselyem és kapor
só, bors 
friss zöldségek és abonett


A zöldségeket (sárgarépa, uborka, retek, paradicsom, újhagyma) hasábokra vágom, vagy félbe, az abonettet is odakészítem.
A kétféle túrót simára keverem az olívaolajjal és a tejföllel. Hozzáadom az aprított tojást, a zöld paprikát, a lilahagymát és a paradicsomot. Sózom, borsozom, majd hozzáadom az aprított zöldfűszereket és legalább fél órára hűtőbe teszem, majd az abonettel és a zöldségekkel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése