2020. március 10., kedd

Darált húsos raguval töltött édesburgonya hajó

Tavalyelőtt, amikor egy nagyobb diétázós időszakban voltunk benne, kipróbáltunk jó pár 160 grammos diétás receptet, és az édesburgonyával is ekkor kerültünk közelebbi viszonyba. Azelőtt nem igazán ettünk, nyilván ismerni ismertem, de nem készítettem belőle semmit. Azóta viszont gyakori vendég lett a konyhámban, a krémleveseket kifejezetten szereti belőle az egész család, és itt is mutattam már jó pár receptet. Most egy töltött verzió készült, melynek eredeti receptjét a Nők Lapja Konyhában találtam, de azért sok helyen átalakítottam az itthoni hozzávalók alapján, és jelentem, alig tudtuk abbahagyni. Hamar megvolt, szóval hétköznap is könnyedén elkészíthető.

Hozzávalók:
2 nagyobb édesburgonya
só, bors
2 fej vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 ek. mustár
40 dkg darálthús (én sertés és marha húst használtam vegyesen)
2 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt sajt (valamilyen pikánsabb ízű, pl.: parmezán)

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Sütési hőfok: 140-180°

Az édesburgonyákat alaposan megmosom, félbe vágom, sózom, majd 140°-on egy órát sütöm. Közben elkészítem a húsos ragut. Az aprított hagymát megdinsztelem, hozzáadom az apró kockákra vágott paprikát és azt is kicsit pirítom, majd belekeverem a mustárt és a darált húst, amit szintén lepirítok. Sózom, borsozom, felöntöm a tejszínnel és összeforralom. 
A burgonyákat közben kiveszem és benyomkodom a tetejüket, hogy üreget tudjak kialakítani, beletöltöm a húsos ragut, megszórom a tetejét sajttal és 180°-on további 10 percig sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése