2020. március 19., csütörtök

Tepsiben sült húsos-paradicsomos tortillatekercs

#3
Ez az étel is remekül variálható. Tortillalap nálunk egy időben gyakran volt itthon, és gondolom sokan vannak, akik szintén betáraztak ilyen alapanyagokból is. Persze ezt is el tudjuk saját magunk készíteni, de ilyen receptet még nem próbáltam, viszont ha nincs otthon tortilla lap, akkor akár palacsintával is helyettesíthetitek, akkor a hortobágyi palacsintához lesz hasonló étel. És ha van türelmetek egy jó nagy adag palacsintát sütni, akkor egyik nap ehetitek ezt a verziót belőle, másik nap pedig a klasszikus verziókat lekvárral, túróval, fahéjas cukorral töltve egy finom leves után).

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús (marha, sertés vagy pulyka, ki-mit szeret)
só, bors
1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom (a "sima" dobozos sűrített paradicsom is megfelelő hozzá)
1 csokor petrezselyem (vagy 1 ek. szárított)
1 csomag tortilla lap 10 dkg sajt reszelve

Elkészítési idő: 1 óra (sütéssel együtt, palacsinta sütés esetén annyival több)
Sütési hőfok: 180°


Olívaolajon megdinsztelem a finomra aprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a húst és megpirítom. Sózom, borsozom és ráöntöm a paradicsom felét, majd nagyjából 5 percig főzöm. Megtöltöm vele a tortilla lapokat (vagy a palacsintákat), feltekerem őket és egy hőálló tálban szorosan egymás mellé helyezem őket. A paradicsomszósz másik feléhez keverem a petrezselymet és ráöntöm a tekercsekre, megszórom sajttal és 20 perc alatt sütőben készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése