#4
Újabb egyszerű leves következik, ahogyan én készítem. Apósom két hete, amikor kezdett valóban komolyra fordulni itthon is a helyzet, csak ennyit mondott: legyen itthon szalonna, kolbász és sonka, és ha süttök hozzá ilyen jó kenyeret (erre gondolt), akkor már baj nem lehet. Férjem ezeket múlt hétvégén kis mennyiségben ugyan, de be is szerezte, így ebből került a levesbe is.
Hozzávalók:
1,5 ek. zsír vagy olaj
néhány karika kolbász, attól függ mennyire szeretnétek füstösre
1 kisebb fej hagyma finomra aprítva
1 tk. pirospaprika
6 közepes méretű burgonya
1,5 ek. liszt
1,5 liter víz
2-3 babérlevél
fél kk. őrölt kömény
só, bors
Elkészítési idő: 45 perc
A zsíron vagy olajon megpirítom a kolbászt, majd ha kisült a zsírja, hozzáadom a hagymát és megdinsztelem rajta (ha ezen a ponton sózzátok, könnyebben levet ereszt és dinsztelni tudod, nem pirítani), majd félrehúzom és megszórom a pirospaprikával. Hozzáadom a felkockázott burgonyát, megszórom a liszttel, összeforgatom és felöntöm a vízzel. Beleteszem a babérleveleket, sózom, borsozom, beleszórom a köményt, majd addig főzöm, míg megpuhul a burgonya, ez nagyjából 20 perc. Tejföllel tálalom.
Tipp: igény szerint sárgarépával, csipetkével gazdagíthatjuk a levest. Mivel a gyerekek jó sűrűn szeretik a levest, így a végére már csak a levéből maradt, de azt felhasználtam a gulyásleves alapleveként, mert ugye semmi pazarlás, főleg most.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése