2020. március 14., szombat

Krémes burgonyaleves

Lehet van akinek már unalmas, de mi nem tudjuk megunni a krémleveseket. Ebbe olyan dolgokat is el tudok rejteni a gyerekeknek, amit ha tudnák, hogy benne van, nem biztos hogy megennék, és ez az a fajta leves, ami mindig elfogy. A burgonya egy eleve szeretett zöldség, de szalonnát nem igazán esznek, pedig ilyen kicsi mennyiségben az emésztésüknek azért mindig érzem, hogy jót tesz, ha nem annyira "szárazan" eszünk.

Hozzávalók: 
olívaolaj
20 dkg húsos szalonna
2 kisebb vagy 1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
csipetnyi kakukkfű és rozmaring
50-60 dkg burgonya
2 dl főzőtejszín
10 dkg valamilyen pikánsabb ízű sajt reszelve

Elkészítési idő: 45 perc


A szalonnát kevés olívaolajon megpirítom, majd kiszedek belőle pár kanállal a tálaláshoz, és hozzáadom a felkockázott hagymát és fokhagymát, amit megdinsztelek, de figyelek rá, hogy ne piruljon le. Felengedem nagyjából 1 liter vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a zöldfűszereket, majd beleteszem a burgonyákat és addig főzöm, ameddig megpuhul. Kiszedek egy adagot a krumpliból is, majd a többit botmixerrel pürésítem, felöntöm a tejszínnel és még egyet melegítek rajta. A tányérba szedem a megpirított szalonnát, a megfőtt burgonyát, valamint a reszelt sajtot és rámerem a krémes levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése