2020. március 30., hétfő

Levelestészta batyuk töltve, amivel csak szeretnéd

#8
Gondolom a változatos vacsorakészítés is sokaknak okoz gondot, bár nálunk a kenyér valamilyen felvágottal, sajttal és zöldséggel minden nap találó, főleg ha kreatívan teszem a gyerekek elé, mint például sütiformával kivágva a sajt vagy a zöldségek, vagy "katonák", amikbe kis színes műanyag pálcikákat szúrok. 
Azért mikor múlt héten Férjem úgy hívott hazafele jövet, hogy mi lesz ma a vacsora, sejtettem, hogy ez a fenti "menü" most nem lesz elég, így megnéztem mi van a hűtőben. Volt itthon két tekercs levelestészta, ez adta az ötletet ezekhez a batyukhoz, amiket már sokszor, sokféle variációban elkészítettem, így valóban csak az alapanyagok szabnak határt, bármit beletehettek, a lényeg, hogy valamilyen sajt mindenképpen kerüljön bele, mert az nagyon jól megolvad benne, és összetartja a többi hozzávalót is benne. Ez az adag nekünk (2 felnőtt+2 gyerek, mert a legkisebb mást kapott) elég volt két vacsorára is egyik nap salátával, másik nap friss zöldségekkel.

Hozzávalók:
2 tekercs friss leveles tészta
125 g spenót
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kis karika camambert vagy brie sajt
fél doboz sajtkrém
125 g bacon
1 tojás
5 dkg sajt reszelve

Elkészítési idő 30-40 perc
Sütési hőfok: 180° 


A spenótot egy kevés olajon megfonnyasztom, és egy villára szúrt fokhagymával kevergetem, aminek az ízét így remekül átveszi a zöldség. Egy másik serpenyőben megpirítom a bacont, és már indulhat is az összeállítás. Mindkét tésztát kitekerem, felvágom 8 négyzetre, majd az egyik tekercsen elosztom a spenótot és ráhelyezek mindegyikre 1-2 szelet camambert vagy brie sajtot, a másik tekercsen a sajtkrémet osztom szét és a pirított bacont. Minden kis négyzetnek összecsípem a négy sarkát és készen is vannak a batyuk, megkenem őket felvert tojással, amit picit sózok, és megszórom sajttal, majd mehetnek is a sütőbe nagyjából 20 percre.

Tipp: Egy tartalmas leves után akár második fogásnak is megteszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése