2016. február 5., péntek

Fahéjas, bundás alma édes tejföllel 48/2.

Ez a recept igazán különleges volt számomra, de nem az étel miatt. Persze ízlett, nagyon finom pénteki uzsonna volt az egész családnak, igazi jó nasi. Amiatt volt különleges, mert a Mautner kontra Széll kihívásból ez volt a 100. recept amit elkészítettem. Nagyon jó érzés, és kicsit büszkeséggel is tölt el, hogy ebben ilyen kitartó voltam. Az, hogy a blogon mostanában nagyon ritkán jelenik meg recept nem a lelkesedésem hiányának az oka, hanem csak annak, hogy egyre extrább hozzávalókból készülnek az ételek, de ettől függetlenül csinálom őket, csak a blogoláshoz nem jutok, de majd igyekszem, ígérem. 

Szóval jöjjön a 100. recept, melynek végén az állás 26-24 Széll Tamás javára, vajon a jövőben ki fog győzni?

Hozzávalók:
4 alma
4 tojássárgája
2 tojásfehérje
5 dkg porcukor 
20+20 dkg liszt
1-1,5 dl tejszín
1-1,5 dl szénsavas víz
1 kk. sütőpor
1 csipet só
kb. 1 l olaj
néhány csepp citromlé
fahéj
édes tejfölhöz:
30 dkg tejföl
1 citrom héja és leve
2 ek. porcukor 
1 vanília rúd


A tejfölt simára keverem a porcukorral, pár csepp citromlével és a reszelt héjával, egy rúd vanília kikapart belsejével, majd hűtőbe teszem tálalásig.
Elkeverem a tojássárgákat a porcukorral és a sóval, majd a tejszínnel, a liszttel és a sütőporral. Ha kellően sima, akkor hozzáadom a vizet és pár percig pihentetem, majd óvatosan beleforgatom a habbá vert fehérjéket és hűtőbe teszem tálalásig. Az almákat meghámozom és felcikkezem és meglocsolom a citromlével, hogy ne barnuljon be.  
Felhevítem az olajat, az almákat kevés lisztbe forgatom, majd belemártom a tésztába és aranybarnára sütöm. Csepegtetőtálcára teszem, kicsit lehűtöm, megszórom porcukorral, majd az édes tejföllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése