2016. február 15., hétfő

Póréhagymás burgonyakrémleves tejföllel és szójás-gyömbéres, sült kacsahúsos rétessel 50/2.

Széll Tamás eheti receptje sokkal jobban elnyerte tetszésünket, mint a céklás főzelék. Nehéz levest és főételt összehasonlítani, de ebben az esetben annyira nem volt nehéz, mert ez megállta a helyét egytálételként a rétessel együtt.
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 28-24.

Hozzávalók:
30 dkg burgonya
fél szál póréhagyma
10 dkg vaj
1-1,5 l alaplé
1,5 dl fehérbor
20 dkg tejföl
szerecsendió
2 babérlevél
réteshez:
1 csomag réteslap
2 kacsacomb
fél szál póréhagyma
1-2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 ek. szójaszósz
1-2 ek. méz
1 tojásméretű gyömbér vékony csíkokra vágva 
3-4 ek. kacsazsír
1 tk. majoranna


Kevés vajat teszek a lábosba, amikor habzik hozzáadom a vékonyra szeletelt póréhagymát, és ha megpirult, akkor a vékonyra szeletelt krumplit is hozzáadom, majd együtt párolom néhány percig. Sózom, hozzáadom a babérlevelet, szerecsendiót, fehérbort, és megvárom, amíg ez elpárolog. Felöntöm a levessel és 15-20 percig főzöm. Leveszem a tűzről és simára turmixolom, hozzáadom a tejfölt, ha kell még fűszerezem, turmixolom és tálalás előtt röviden felforralom. 
A combokat sózom, majoránnával megszórom, kevés vizet öntök alá, hozzáadom a cikkezett hagymát és fokhagymát, majd 170°-on 1 órán át sütöm. Amikor megsült, a kacsa húsát letépkedem a csontról, hozzáadom a sült hagymákat, szójaszósszal, gyömbérrel, mézzel ízesítem és hozzáadom a metéltre vágott póréhagymát. Ezt a rétesbe töltöm, szorosan felcsavarom, majd forró serpenyőben kacsazsíron aranybarnára sütöm és a levessel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése