2016. február 19., péntek

Kacsamell carpaccio karamellizállt körtével, kéksajtos zöld salátával és ropogós hagymával 51/2.

Íme a körtés sütemény párja. Mint említettem, a döntés nehéz, mert maga az összehasonlítás nehéz, de ez nyert. 
Így az állás jelenleg Széll Tamás javára 29-24.

Hozzávalók:
2-3 körte
2 kacsamell
fél marék rukkola saláta
fél marék madársaláta
1 fej hagyma
2 narancs leve és héja
10 dkg gorgonzola
fél dl olívaolaj
3 dl napraforgóolaj
3-4 ek. porcukor
fél dl balzsamecet
10-15 szem mogyoró 
2-3 ek. liszt
só, bors 


A kacsamellek bőrét bevagdosom és megsózom, majd forró serpenyőben a bőrös felükkel lefelé megsütöm addig, amíg a zsír kisül belőle és a bőr szép aranybarna lesz. Ekkor megfordítom és a másik felét is megpirítom. 170°-os sütőben kb. 10 percig sütöm a kacsát, majd kivétel után kicsit pihentetem szeletelés előtt.
A körtéket meghámozom és felcikkezem, kimagozom, majd egy serpenyőbe szórom a porcukrot, beleteszem a körtéket és csak ezután kapcsolom be a tűzhelyet. Amikor egyik felük karamellizálódott, akkor megfordítom, de előtte még újabb adag porcukorral megszórom. A körtéket félre teszem, majd ugyanabba a serpenyőbe öntöm a balzsamecetet és besűrítem, hozzáadom a narancsok levét és reszelt héját, sót és borsot, valamint az olívát. Lehúzom a tűzről és a körtékre öntöm.
A hagymákat vékony karikákra vágom, lisztbe forgatom és forró olajban ropogósra sütöm. A kacsamelleket vékonyra szeletelem és elrendezem a tányéron, mellé helyezem a zöldsalátát és a körtéket, majd rámorzsolom a gorgonzolát, megszórom a felaprított mogyoróval és a ropogós hagymával. Meglocsolom a balzsamecettel és frissen őrölt borssal megszórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése