2016. február 23., kedd

Füstölt pisztráng uborkás-tejfölös-majonézes salátával és ropogós bagettel 53/1.

Egy újabb olyan ételt készítettem és kóstolhattunk meg, amit enélkül a sorozat nélkül valószínűleg sose csináltam volna meg, de abszolút kellemesen csalódtunk, és egyáltalán nem bántam meg, lehet majd még el fogom készíteni máskor is.

Hozzávalók:
375 g füstölt pisztráng filé
2 tojássárgája
1,5-2 dl olaj
cayenne bors
1 ek. mustár
néhány csepp citromlé és egy kevés héj
2 dl tejföl
2 ek. torma
2-3 csemege uborka apró kockákra vágva 
1 zöldalma kockákra vágva
1 héjában főtt burgonya apró kockákra vágva
fél fej lilahagyma
3-4 db sprotni
2 ek. 10%-os ecet
1 ek. cukor
3 ek. olívaolaj
negyed piros kaliforniai paprika
1 bagett
1 citrom leve és héja
1-1 csokor kapor, snidling és petrezselyem
3-4 retek cikkekre vágva
néhány koktélparadicsom félbe vágva 


A tojássárgájához lassan hozzácsurgatom az olajat és majonézt készítek belőle. Hozzáadom a sót, a cayenne borsot, a mustárt, a citromlevet és héjat. Ha kész, hozzáadom a tejfölt, a tormát és a többi hozzávalót (uborkát, almát, burgonyát, finomra vágott lilahagymát, fűszereket és az aprított sprotnit).
Az ecetet, a cukrot, a sót, az olívaolajat, az apróra vágott paprikát, a kaprot és a petrezselymet egy befőttes üvegben összerázom, majd a tányérra helyezett pisztrángra öntöm, fóliával letakarom és tálalásig hűtőbe teszem. 
A bagettet felszeletelem és 200°-os sütőben megpirítom, a salátával, a pisztránggal és a zöldségekkel együtt tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése