2015. január 22., csütörtök

Sült paprikás csirkesaláta mézes, grillezett krémfehér sajttal 13/1.

Ez egy mennyei vacsoraötlet. Egyszerűen fantasztikus volt, igazán jól laktunk vele. Ha egy finom, különleges, de egyben egyszerű vacsorára vágytok, ezt a receptet csak ajánlani tudom :)

Hozzávalók 2 fő részére:
1 piros kaliforniai paprika
2,5 dkg vaj
25 g fekete olajbogyó
0,25 dl olívaolaj
1 csirkemellfilé
só, bors
125 g krémfehér sajt
2 ek. méz
25 g hámozott mandula
két marok madárbegy saláta
fél citrom
fél csokor petrezselyem

 
A paprikát félbevágom, kimagozom és 200°-on, grill fokozaton 15 perc alatt feketére pirítom a héját. Egy tálba teszem, frissen tartó fóliával lefedem és hagyom kihűlni. Ezután lehúzom a héját (ez kézzel is megy), csíkokra vágom, sózom és borsozom, majd félre teszem.
A csirkemellet sózom, borsozom és egy serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén mindkét oldalát megsütöm.
A sajtot felkockázom kb. 1*1 cm-es kockákra, hőálló tálba teszem, meglocsolom 1,5 ek. olívaolajjal, és ugyanennyi mézzel, majd grillfokozaton 15-20 perc alatt megpirítom. 
A salátát elkeverem a citrom levével, fél ek. mézzel és ugyanennyi olívaolajjal, majd tányérra rendezem. Ráfektetem a felszeletelt csirkemellet, a sült paprikát, a grillezett sajtot és a mandulát, valamint megszórom petrezselyemmel. (Ha nem kapunk hámozott mandulát, akkor tegyük forró vízbe, forraljuk 1-2 percig, öntsünk rá hideg vizet és így könnyedén kinyomhatjuk a héjából a mandulákat.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése