2015. január 20., kedd

Fűszeres gombapaprikás cobbler 12/1.

A gomba nem tartozik férjem kedvenc ételei közé, de mivel a Mautner kontra Széll sorozatnak úgy indultunk neki, hogy ebből minden receptet megeszünk, így ezt is kénytelen volt. Még nem készítettem el a másik receptet, de ez nem volt az igazi, bár lehet, ha teljesen frissen ettük volna, nem pedig melegítve, akkor jobb lett volna, próbáljátok ki úgy :)

Hozzávalók 2 főre:
gombapaprikáshoz:
2 ek. olívaolaj
1 hagyma
kevés chili
1 ek. pirospaprika
fél kg csiperkegomba
1 dl víz
2 dl tejföl
1 ek. keményítő
fél csokor petrezselyem
kevés kapor
cobbler tésztához:
37 g liszt
37 g teljes kiőrlésű lisztfél tk. sütőpor
6 dkg vaj
2,5 dkg parmezán sajt
só, bors


Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a chilit, sózom, paprikázom úgy, hogy előtte leemelem a tűzről. Rádobom a cikkekre vágott gombát, borsozom és pirítom, majd csak később sózom, hogy ne engedje ki a vizet, és piruljon, ne párolódjon. Felöntöm 1 dl vízzel és felforralom. A tejfölt elkeverem a keményítővel, a petrezselyemmel és a kaporral, majd hozzáadom egy kevés főzőlevet, csomómentesre keverem és behabarom vele a gombát, majd egy hőálló tálba öntöm.
A tésztához összekeverem a liszteket, a sütőport, a reszelt sajtot, sózom, borsozom, majd hozzáadom az olvasztott vajat, és eldolgozom. Evőkanállal a gombapaprikás tetejére szaggatom, majd 200°-on 30 perc alatt megsütöm. Frissen aprított petrezselyemmel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése