2015. január 29., csütörtök

Brokkoli-karfiol krémleves pirított mogyoróval és parmezánnal

Az olyan hideg téli napokon, mint amilyenekben a napokban van részünk, mindenkinek jól esik szerintem egy meleg leves, ami belülről teljesen átmelegít bennünket. Nem nagyon szoktunk vacsorára meleget enni, de ezt a levest vacsorára is szívesen megenném és nem is mondható kalóriadús ételnek, így igazán belefér a menübe :)

Hozzávalók 2 adaghoz:
10 dkg brokkoli
10 dkg karfiol
kb. 5-7 dl víz
1 leveskocka
bors, szerecsendió
1 dl tejszín
1 tk. liszt
mogyoró
parmezán


A zöldségeket annyi vízzel öntöm fel, ami kb. egy ujjnyira ellepi őket. Hozzáadom a leveskockát és forrástól számított 10 percig főzöm őket. ez idő alatt megpirítom a mogyorót, de ehelyett bármilyen más mag is megfelel. Egy száraz serpenyőbe öntöm és pár perc alatt rázogatva megpirítom. Egy vágódeszkára helyezem és összeaprítom. A levest leveszem a tűzről és botmixerrel pürésítem. Fűszerezem borssal és szerecsendióval, majd hozzáadom a liszt és tejszín keverékét. Egyet rottyantok rajta és lezárom. A pirított, aprított mogyoróval és egy kevés parmezánnal tálalom (ez akár el is hagyható).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése