2015. január 4., vasárnap

Gasztroajándékok csapó 3.: Fahéjas almalekvár

Ez pedig a második lekvár, ami viszont nagyon hamar elkészül, ha van egy szuper kuktátok, aki meghámozza és felkockázza nektek az almát... nekem volt :)

Hozzávalók kb. 5-6 db 2 dl-es üveghez:
1,5 kg alma
1 citrom leve
1/2 tk. fahéj
1 csomag Dr. Oetker 2:1 dzsemfix
50 dkg cukor


Az almákat megmosom, meghámozom, és felkockázom. A felét egy kevés vízzel sűrű péppé főzöm - ez kb. 10-15 percet jelent. Beleteszem a többi almát is, a cukrot, a dzsemfixet, a citromlevet és a fahéjat, felforralom és 4 percig zubogva forrni hagyom. Kissé összeturmixolom, de csak annyira, hogy maradjanak benne darabok. Az esetlegesen keletkezett habot szűrőkanállal leszedem róla, majd az előkészített üvegekbe töltöm. Lezárom őket és 5 percre fejre állítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése