Íme a második gasztroajándék. Nem mondom, hogy ez lett az eddigi leghamarabb elkészülő lekvárom, de szerintem megérte, remélem az ajándékozottak is így gondolják majd. Tavaly vörösboros fahéjas meggylekvárt csináltam, idén pedig kettőt is, remélem kíváncsiak vagytok, hogy mi a másik ;)
Hozzávalók 6 db kb. 2 dl-es üveghez:
3 kg narancs
2 cs. vaníliás cukor
fél tk. fahéj
fél tk. szegfűszeg
35 dkg cukor
1 cs. Dr. Oetker dzseemfix 3:1
A narancsokat meghámozom, majd a 2/3-adát kifilézem - a levét közben felfogom - a maradékot pedig kifacsarom. A filé kb. 85 dkg lesz, a lé pedig 4 dl. Mindent egy főzőedénybe teszek, elkeverem a cukorral, a dzsemfixszel, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel. Amikor felforrt további 3-5 percig zubogva forrni hagyom, majd leveszem a tűzről. A habot lekanalazom, és az előmelegített üvegekbe töltöm, jól lezárom és 5 percre fejre állítom. Hűlés közben érdemes többször megforgatni az üveget, hogy a narancsdarabok összekeveredjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése