2015. szeptember 18., péntek

Sült paradicsomos cukkinileves zöldfűszeres mascarponéval 46/1.

Ezt a levest eredetileg langyosan kell enni, de szerintünk kicsit melegebb is lehet, úgy jobban olvad benne a mascarpone és talán jobb az ízhatás, de akkora az adag, hogy nyugodtan ki tudjátok próbálni mindkét verziót is, ez nem 4 fős, hanem kb. 6 fős adag :)

Hozzávalók:
1 kg paradicsom
1 vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
1 ek. nádcukor
1 tk. currypor
2 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
6 dl alaplé
1 cukkini
só, bors
20 dkg mascarpone
2 ek. olívaolaj
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyem
só, bors, bazsalikom


A paradicsomokat keresztben félbevágom, és a vágott felükkel felfelé egy tepsire helyezem. A hagymát felkarikázom és rászórom a paradicsomra, meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, megszórom a curryvel és a nádcukorral, majd rámorzsolom a kakukkfüvet. A fokhagymákat felszeletelem és a paradicsomokra helyezem, majd 220°-on 30 percig sütöm.
Az alaplében addig megfőzöm a cukkinit, majd ha megpuhult, turmixgépbe teszem a paradicsomokkal a hagymával és minden fűszerrel együtt, ha kell még ízesítjük.
A mascarponét kikeverem az olajjal és az aprított zöld fűszerekkel, majd sózom és borsozom. Ebből teszek egy kanálla a tányérba és erre szedem ki a levest, majd megszórom bazsalikommal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése