2015. szeptember 9., szerda

Paradicsomsaláta krémfehérsajtos görögdinnyesalsával 43/2.

Igyekszem minden este salátát készíteni vacsorára, így nagyon örültem neki, hogy ezen a héten van egy saláta recept is. Nagyon finom volt, mindkét recept nagyon ízletes volt.
Viszont mindig döntést kell hozni, és a dinnye gazpacho finomabb volt, így az állás Széll Tamás javára jelenleg 18-15.

Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
40 dkg görögdinnye
1 kígyóuborka
1 fej lilahagyma
2 lime leve
4 ek. olívaolaj
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
20 dkg krémfehér sajt
só, bors, cayenne bors 



A paradicsomot felkockázom és elrendezem egy tálon, megszórom sóval és borssal, néhány csepp olívaolajat locsolok rá. A dinnyét kimagozom és felkockázom, majd összekeverem a felkockázott uborkával és a finomra aprított lila hagymával. Hozzáadom a lime levét és héját, sózom, borsozom, megszórom cayenne borssal, majd a finomra aprított mentával és petrezselyemmel és meglocsolom olívaolajjal. Rámorzsolom a sajtot, majd az egészet a paradicsomra  halmozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése