2015. szeptember 14., hétfő

Serpenyős, szilvás szuflépalacsinta 44/1.

Újabb hét indult, azaz újabb receptek kerültek fel a Lidl honlapjára. A múlt heti két recepttel kerek számhoz érkezett a sorozat, ugyanis ha ezeket is elkészítem - ami reményeim szerint a héten sikerül, így csak egy hét késésben leszek -, akkor 100 receptet főztem már meg a Lidlnek köszönhetően. Talán a héten elérem a 45.000 oldallátogatást is, így ez a hét kerek számok jegyében fog telni :)
Most még néhány receptet előre hozok a szezonalitás miatt, de utána már marad a sorrend, egyszer csak utol érem majd magam :)
Ezt az ételt főételként ettük egy isteni szoljanka leves után - egyszer majd ezt is megmutatom nektek, nem annyira bonyolult, de nagyon finom és laktató -, de lehet, hogy egyeseknek csak dezzsertnek lett volna elég, mi így is szét durrantunk.

Hozzávalók:
4 dkg vaj
30 dkg szilva
2 ek. nádcukor
1/2 kk. fahéj
2 tojás
1,5 dl tej
6 dkg liszt
csipetnyi só
porcukor a tálaláshoz 



A szilvát kimagozom és negyedelem. Amennyiben van olyan, kb. 20 cm átmérőjű serpenyőnk, ami sütőbe is tehető, akkor abba, egyéb esetben egy bármilyen serpenyőben felolvasztom a vajat és amikor már habzik, hozzáadom a szilvákat és a cukrot, majd a fahéjat és addig pirítom, míg a szilva kicsit megpuhul és a cukor karamellizálódik. Ha nem sütőbe való a serpenyő, akkor ebben a fázisban a szilvát átöntöm egy hőálló tálba. Egy edényben elkeverem a tojásokat és a tejet, majd hozzáadom a sót és a lisztet, de nem baj, ha maradnak benne csomók. Ráöntöm a tésztát a szilvára és 200°-ra előmelegített sütőben, 20-30 perc alatt megsütöm, majd porcukorral meghintve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése