2015. szeptember 1., kedd

Sertésburger mézes mustárral és ropogós hagymakarikákkal 26/2.

Íme a másik darált húsos fogás. Ez az étel mennyeien finom volt, nem egy gyorséttermi hamburger, hanem annál sokkal finomabb. Ebből a párosból ez nyert, így Széll Tamás visszavette a vezetést és az állás az ő javára 16-15.

Hozzávalók:
mézes mustárhoz:
10 dkg mustár
50 g méz
fél gerezd fokhagyma
só, bors
burgerhez:
600 dkg darált hús
4 db óriás császérzsemle
60 g vaj
1 fej lila hagyma
4 ek. balzsamecet
1 csipet cukor
40 g szalonna
6 koktélparadicsom
1-2 marék madárbegy saláta
4 ek. majonéz
16 dkg márványsajt
só, bors
hagymakarikákhoz:
2-3 fej vöröshagyma
10 dkg liszt
3-4 tojásfehérje
10 dkg zsemlemorzsa
3-4 dl olaj 


A mustárt és a mézet összekeverem, majd sózom, borsozom és belereszelek fél gerezd fokhagymát.
A lila hagymát felszeletelem, majd levés vajon megpirítom, cukorral, sóval és balzsamecettel pácolom és lepirítom. A szeletelt szalonnát félbevágom és pár csepp olajon megpirítom. A paradicsomot felkarikázom, a salátát megmosom. 
A húst sózom és borsozom, majd gombócokat formálok belőle és kilapítom. Serpenyőben elősütöm mindkét oldalát, majd a sütőben további 5-6 percig sütöm 200°-on.
A zsemléket félbevágom és megvajazom, majd serpenyőben kicsit megpirítom.
A hagymákból kb. fél cm-es karikákat vágok és korongjaira szedem. Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom és forró olajban kisütöm.
A zsemle alsó felét megkenem majonézzel, ráteszem a húspogácsát, a pirított szalonnát, a márványsajtot, a lila hagymát, a paradicsomokat, a salátát és gazdagon adunk hozzá a mézes mustárból, majd ráhelyezzük a zsemle másik felét és a hagymakarikákkal tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése