2015. szeptember 29., kedd

Rakott, lecsós burgonyás tarja tejföllel és tojással 47/2.

A mai nap nagy nap a blogolásom történetében. Már említettem nektek korábban, hogy a Lidl meghívott egy borkóstolóra, mely akkor elmaradt, azonban ma hivatalos vagyok a Lidl borvacsorára. Nagyon izgatott vagyok, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz, ígérem majd beszámolok róla.

Na, de térjünk vissza a receptekhez, most a lecsós fogások második étele következik, ami Széll Tamás receptje volt. Ezt az ételt amikor frissen fogyasztottuk, akkor nem tartottuk különlegesnek, de mivel természetesen maradt belőle, másnapra már nagyon jól összeértek az ízek, így egyértelműen ez a fogás nyert.
Az állás jelenleg így 21-16 Széll Tamás javára.

Hozzávalók:
8 paprika
5 paradicsom
10 dkg szalonna
10 dkg kolbász
7 ek. sertészsír
2 fej hagyma
2-3 ek. pirospaprika
50 dkg tarja
10+2 tojás
5 burgonya
50 dkg tejföl
2 gerezd fokhagyma


A szalonnát zsíron kiolvasztom, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt hagymát és megpirítom. Hozzáadom a kockákra vágott paprikát, sózom, felöntöm pár evőkanál vízzel, majd megszórom paprikával és lefedve néhány percig pirítom. Hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a kerikákra vágott kolbászt, néhány percig forralom és félre teszem. 
A tarjákat sózom és borsozom, majd kevés zsíron mindkét oldalát megkapatom. 10 tojást keményre főzök, lehűtök és felkarikázok. A burgonyákat vékonyra szeletelem és szintén kevés zsíron üvegesre sütöm.
Egy edény aljára lecsót teszek, rá egy réteg karikázott tojás és burgonya, majd a felcsíkozott tarja, majd újabb réteg lecsó, tojás és burgonya. A tetejét meglocsolom a tojásokkal és reszelt fokhagymával elkevert tejföllel, majd 180°-on 30-40 percig sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése