2015. szeptember 10., csütörtök

Parmezános kukoricakrémleves chilis pattogatott kukoricával 45/1.

Mikor megláttam, hogy pattogatott kukoricát kell készíteni, azt hittem ezt a receptetet el kell vetnem, merthogy igazi, szemes kukoricával kell dolgoznom, de nem, a pattogatott kukorica csak a mikrós változat, de ez csak levesbetét, viszont a leves... mennyei.

Hozzávalók:
3+3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 szárzeller
2 burgonya
1 l alaplé
só, bors
4 cső kukorica
4 dkg parmezán
chilis pattogatott kukoricához:
4 marék pattogatott kukorica
5 dkg vaj
1 kk. cayenne bors


3 dkg vajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát és a vékonyra karikázott szárzellert, majd hozzáadom a felkockázott burgonyát és felöntöm az alaplével. Sózom, borsozom és addig főzöm, amíg a burgonya szinte teljesen megpuhul. 
Egy nagy tálba állítom egyesével a kukoricákat, majd egy éles késsel a cső mentén végig vágom a szemeket és hozzáadom a leveshez, majd csupán néhány percig főzöm. Hozzáadom a parmezánt és botmixerrel krémesítem, közben hozzáadom a 3 dkg hideg vajat.
Elkészítem a pattogatott kukoricát, amit megforgatok a cayenne borssal elkevert olvasztott vajban, de csak tálaláskor szórom a leves tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése