2015. szeptember 2., szerda

Medvehagymás sertés stroganoff módra 28/1.

Továbbra sem vagyok nagy sertéshús rajongó, de a kihívás az ugyebár kihívás és így mindent meg kell csinálni. Finom volt ez az étel is, a ragu előbb is elkészíthető, elegendő a tésztát frissen kifőzni. És, hogy ki lett a nyertes? Majd meglátjuk :)

Hozzávalók:
3 ek. vaj
3 ek. olívaolaj
50 dkg sertés gulyáshús
só, bors
1 fej vöröhagyma
3 dl alaplé
2 dl tejföl
25 dkg mascarpone
3 ek. mustár
10 dkg csemegeuborka
1 csokor kapor
1 csokor medvehagyma
50 dkg csiperkegomba
1 fej lilahagyma
1 kk. porcukor
1 kk. fehérborecet
50 dkg pappardelle tészta 


A vaj és az olívaolaj keverékén megpirítom a felkockázott sertéshúst, amit előtte sóztam és borsoztam. Kiszedem egy tányérra és lefedem alufóliával, majd a fennmaradó szaftban megpirítom a felszeletelt hagymát. Visszateszem rá a húst és felöntöm az alaplével, majd fedő alatt 40 eprcig főzöm.
A tejfölt kikeverem a mascarponéval és a mustárral majd behabarom vele a húst. Hozzáadom a felkockázott uborkát, valamint a finomra aprított kaprot és medvehagymát. A félbevágott gombát külön megpirítom, és a raguhoz adom. A lila hagymát vékonyra szeletelem, majd összeforgatom a porcukorral és a borecettel. 
A tésztát a leírása szerint kifőzöm, rámerem a ragut, majd teszek rá a marinált hagymából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése