Hozzávalók nagyjából 30 db blinihez:
blinikhez:
3 dl tej
csipetnyi cukor
22 g élesztő
200 g liszt
4 tojás
csipetnyi só
feltéthez:
360 g natúr sajtkrém
1-1 kis csokor snidling és petrezselyem
1 tk. édes paprikapehely
só
bors
1 gerezd áttört fokhagyma
150 g füstölt lazac filé
150 g feketeerdő sonka
10 db fürjtojás
Elkészítési idő: 1,5-2 óra pihentetéssel
Meglangyosítom a tejet, belekeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és egy csipetnyi lisztet, majd lefedve hagyom felfutni. A maradék tejben elkeverem a tojássárgákat, a fehérjéket félre teszem, de nem teszem vissza a hűtőbe. A tojásos tejbe beleszitálom a lisztet, hozzákeverem a felfuttatott élesztőt, csomómentesre keverem és letakarva 1 órát pihentetem, közben elkészítem a sajtkrémet.
Egy tálba teszem a sajtkrémet, majd belekeverem a fűszereket: az aprított snidlinget és petrezselymet, az édes paprikapelyhet, a fokhagymát, sót és borsot és félreteszem a hűtőbe tálalásig. A fürjtojásokat megfőzöm: alaposan, de óvatosan megmosom őket, majd meleg vízbe teszem őket, amíg felforralom a sós vizet. Amikor gyöngyözik beleteszem a tojásokat 1,5 percre, majd utána egyből átszedem őket 1,5 percre hideg vízbe és már lehet is pucolni, majd mindegyiket 3 szeletbe vágom.
Amikor letelt a pihentetés, a sóval habbá verem a fehérjéket és óvatosan hozzáforgatom a tésztához, majd egy kicsit kiolajozott palacsintasütőben elkezdem kisütni a bliniket, melyhez mindig nagyjából fél merőkanálnyi adagokat teszek a palacsintasütőbe, egyszerre maximum hármat, és mindkét oldalukat 2-2 percig sütöm őket.
Minden blinit megkenek a sajtkrémmel, majd fele-fele arányban elosztom rajtuk a feketeerdő sonkát és a fürjtojás szeleteket, valamint a füstölt lazacot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése