Ennek a linzernek az alapreceptje egy szintén nagyszülői örökség. Nagyon hasonló tésztával Nagymamám készített minden karácsonykor süteményt, de itt azért beletettem pár csavart is és egy gyerekeknek kedvező formát, Mézit.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is, ahol sok más ünnepi fogást is találtok.
Hozzávalók 18 darab mézihez:
25 dkg liszt
7 dkg cukor
2,5 dkg őrölt mandula
12,5 dkg hideg margarin
2,5 evőkanál tej
csipkebogyó lekvár
Elkészítési idő:
Sütési hőfok: 200°
A margarint előzetesen fagyasztóba teszem, hogy a tészta összeállításakor le tudjam majd reszelni. Átszitálom a lisztet, összevegyítem a cukorral, az őrölt mandulával és egy nagylyukú reszelőn belereszelem a fagyasztóból kivett margarint, majd elkezdem gyors mozdulatokkal összegyúrni a tésztát és a tejjel kicsit lazítom. Amikor már szép fényes gombóccá összeállt, fóliába csomagolom és legalább 1 órára a hűtőbe teszem.
Alaposan lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtom, és páros darabszámúra kiszaggatom, majd 200°-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 10 percig sütöm őket. A sütemények felét megkenem lekvárral, majd ráhelyezem a tetejüket, megszórom porcukorral és már kínálhatom is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése