Hozzávalók 2 személyre:
1 csomag készre nyújtott leveles tészta (27,5 dkg)
30 dkg lazacfilé
15 dkg leveles spenót
só
frissen őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál natúr sajtkrém
1 tojás
1 ek. méz
1 ek. olaj
1/2 tk. Cayenne-bors
1/2 tk. őrölt gyömbér
Elkészítési idő: 30+30 perc
Sütési hőfok: 180°
A pác összetevőit egy villával elkeverem, majd a lebőrözött lazacot egy ecsettel mindkét oldalán alaposan bekenegetem és 15 percig szobahőmérsékleten állni hagyom. Felhevítek egy serpenyőt, amiben megdinsztelem az áttört fokhagymákat, majd rádobom a spenótleveleket, igény szerint sózom és borsozom. Amikor összeestek a levelek félrehúzom, és ha már egy picit kihűlt, belekeverem a sajtkrémet. A leveles tésztát kitekerem, majd a spenótos töltelék felét ráhalmozom, erre fektetem a lazacot, amit bevonok a maradék töltelékkel és ráhajtom a tésztát. Villával körbenyomkodom, majd a kimaradt tésztából kiszúrt tésztadarabbal díszítem, és az egészet lekenem a kissé felvert tojással. Légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.
Tipp: amennyiben több személyre szeretnétek elkészíteni ezt az ételt, és sikerül egy nagyobb egész darab lazacot beszereznetek, akkor érdemes egy leveles tészta lapra fektetni a halat a spenótos töltelékkel együtt, majd erre kell ráhelyezni egy másik leveles tésztát, és körben összenyomkodva összeilleszteni őket. A sütési idő így pár perccel több lehet, a lényeg, hogy a tészta kívül legyen szép aranysárga.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése