2021. január 11., hétfő

Spenótos-paradicsomos frittata salátával

Nálunk is visszaállt a mindennapok rendje, újra kettesben vagyunk itthon a Legkisebbel, amit Ő ki is élvez, nekem pedig az alvásidőkben újra jut időm a receptek megírására. Az ünnepek alatt biztos vagyok benne, hogy mindenki csupa finom falatot evett, remélem vannak köztetek olyanok, akik elkészítettek egyet-egyet a receptjeim közül, és tudtam ötletet, segítséget adni Nektek a karácsonyi menühöz. 

Év elején biztos sokaknál vannak nagy fogadalmak arra vonatkozóan, hogy mikor-mit együnk, mire figyeljünk jobban oda, melyhez ez az étel is jó tipp lehet. Ez a frittata egy könnyű salátával ebéd is lehet azok számára, akik most szeretnék magukat kicsit visszafogni, de akik hétvégén vágynának egy bőséges késői reggelire, brunchra, azoknak erre is tökéletes választás. 


Hozzávalók 2 személyre:

4 tojás

só, bors

1 csokor snidling

1 csokor petrezselyem

5 dkg reszelt sajt

5 dkg bacon

2 marék bébispenót

1 gerezd fokhagyma

4-6 koktélparadicsom

a salátához:

2 marék salátakeverék

ízlés szerint kevés sajtforgács (például: kéksajt, parmezán)

1-1 evőkanál pirított tökmag és napraforgómag

a vinaigrette-hez:

3 evőkanál olaj

1 evőkanál almaecet

1 teáskanál mustár

½ evőkanál méz

1 teáskanál krémes balzsamecet

só, bors

 Elkészítési idő: 20 perc

 

A tojásokat villával felverem, ízlés szerint sózom és borsozom, belekeverem az aprított zöldfűszereket és a reszelt sajtot. Egy nagyobb serpenyőben lepirítom a bacont, majd kiszedem egy tálkába, és a visszamaradt zsíron megdinsztelem a spenótot úgy, hogy egy villára szúrt, kicsit megtört fokhagymával kevergetem, amíg összeesik. Közben hozzáadom a negyedekbe vágott paradicsomokat is. Ezután ráöntöm a tojásos keveréket és kicsit várok, amíg a szélén már látom, hogy megpirult a frittata, majd egy tányérra borítom, ahonnan óvatosan, megfordítva visszacsúsztatom a serpenyőbe és megsütöm a másik oldalát is.

Közben elkészítem a salátához a vinaigrette-t. Egy kisebb befőttes üvegbe öntöm az olajat és az almaecetet, hozzáadom a mustárt, a mézet, valamint a krémes balzsamecetet, majd ízlés szerint sózom és borsozom, lezárom az üveget és jól összerázom, hogy teljesen elkeveredjen az olajban minden, majd frissen a salátakeverékre locsolom, amit előtte megszórok ízlés szerint sajtforgácsokkal és pirított magokkal, majd a frittata mellé tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése