2021. január 26., kedd

Tojáskrém mikrozöldségekkel tönkölybúzakiflin

Biztos sokatoknak okoz fejtörést a hétköznapokban, hogy mit is csomagoljunk a gyerekek uzsonnás dobozába, vagy, hogy mit együnk reggelire-vacsorára a néha már unalmas vaj-sonka-sajt kombináción felül. Ilyenkor jön jól néhány olyan házilag elkészíthető szendvicskrém, melyeket változatosan variálhattok és egy-egy szendvicsbe kenhettek, belecsempészve mellé néhány zöldséget. 

Bevallom őszintén nekem ezt a "csempészést" még gyakorolnom kell, mert mindig kiszúrják a turpisságot, de azért igyekszem. Terveim szerint minden héten megosztok Veletek valamilyen "uzsis dobozos" tippet, hogy a "sima" szendvicsen felül mást is tudjunk csomagolni a gyerekeknek, akár olyanokat is, amikből például meg lehet egyszerre többet is sütni és le tudjátok fagyasztani, így a következő napokban/héten elég csak este onnan elővenni. Jól hangzik ugye? 

Most pedig jöjjön ez a villámgyors tojáskrém recept, melyet tavasszal majd medvehagymával is megbolondíthattok. A csodás sárgájú, szép nagy tojásokat, valamint az elősütött tönkölykifliket a Gerecse Szatyorból szereztem be, melyeket ha pár percre betesztek a sütőbe, olyan, mintha most érkeztek volna frissen a pékségből.


Hozzávalók 6-8 személyre:

5 db M-es méretű tojás

½ fej vöröshagyma

3 ek. puha margarin

½ ek. mustár

1 ek. tejföl

1 ek. majonéz

1 kk. só

½ kk. őrölt bors

1 ek. aprított petrezselyem (szárított is lehet)

6 BIO élesztő nélküli tönkölybúza kifli

½ doboz mikrozöldség mix vagy bármilyen csíra

 

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáreszeljük a vöröshagymát is, majd villával hozzádolgozzuk a puha margarint, a mustárt, a tejfölt és a majonézt, valamint fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel.

A kifliket megkenjük a tojáskrémmel, ráhalmozzuk a mikrozöldségeket, vagy ízlés szerint bármilyen más zöldséget és már ehetjük is.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése