2020. május 3., vasárnap

Tormás céklasaláta

#23
Újabb vacsiötlet, amit ha megcsináltok, több napig is tudtok fogyasztani, hol csak egy pirítóssal, hol egy szelet natúr csirkemellel (grillezéskor is szuper köret lehet ez a saláta), vagy akik csak keveset esznek vacsorára, azoknak ez bőven megállja önmagában is a helyét. A céklát akár előző este is meg tudjátok sütni, én bent hagytam a sütőben, reggel összeállítottam a salátát, utána állt estig, ami alatt jól össze tudtak érni az ízek.

Hozzávalók: 
3-4 ököl méretű cékla
nagyjából 30 ml olívaolaj
2 ek. majonéz
fél ek. ecetes torma
2-3 gerezd áttört fokhagyma
egy marék durvára tört sós mogyoró
1 doboz madársaláta

Elkészítési idő: 1 óra (sütéssel együtt)
Sütési hőfok: 200°


A céklákat egyesével alufóliába csomagolom, egy csurranásnyi olívaolajat öntök rájuk, majd 30-40 percig sütöm őket. Amikor kihűltek meghámozom, igyekszem gyorsan, mert nagyon színezi a kezet, de ha utána egyből megmossátok, akkor simán lejön. 
Nagylukú reszelőn lereszelem, meglocsolom olívaolajjal, hozzáadom a majonézt, a tormát, a fokhagymát és sózom. Tányérba szedem, a tetejére halmozok a megmosott madársalátából, majd megszórom a sós mogyoróval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése